- Thank you received: 0
Keisinger ház
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Oké, akkor kezdjük az els? kérdéssel, ami mindjárt kett?. Az elementálok ha meg vannak kötve és megkéred ?ket, láthatóak, vagy ha akarnak akkor láthatóak. A lényeg, hogy ha látsz egyet fölismerd. Ugyanez a helyzet a szellemekkel. Például mondjuk lehet hogy elmentél ezerszer amellett a szemétkupac mellett amire én azt mondom, hogy városszellem. Vagy mondjuk egy furcsa kid?lt fa mellett amire én rámutatok és közlöm, hogy erd?szellem. Ha úgy megháborítanád a környezetét, figyeld meg az a szemétkupac is gyilkos k? és fémhulladékzáporrá változna, vagy szikrázó elektromos vezetékekké vagy valami hasonlóvá. Ezekre a dolgokra érzékenynek kell lenni és még az érzékenynek is oda kell figyelnie."
-"A tükörvilág vagy más néven asztrális sík az egy létsík. Itt van, egy helyet foglal el a fizikai világgal, csak úgymond oldalra kell tenned egy lépést. Mondhatjuk úgy is, hogy olyan tér és id?dimenziókat is elfoglal, amiket ez a világ nem így foglal el.Ahhoz a világhoz életre, gondolatokra, érzelmekre van szükség. Ezekb?l él, ezeken keresztül nyilvánul meg. Mondjuk azt, hogy az életer? síkja. A harmadik ilyen hely a metasíkok halmaza. Innen jön az az energia a fizikai világba amit mi meg tudunk formázni. Bizonyos id?nként jön, néha sok jön, néha pedig elapad ez az áradat. Hogy ez miként és hogyan megy végbe még kutatás tárgya. A lényeg, hogy a metasíkokról jöv? és a fizikain az asztrálisra átfolyó mana miatt minden él? kivetül, árnyékot vet az asztrális síkra, ezek persze láthatók is aurák formájában. A másik megjelenési forma pedig az asztrális forma. Mondhatjuk úgy is, hogy valami lelkének az ottani megtestesülése. A síkokat egyfajta korlát választja el, amin mi ha akarunk keresztül tudunk látni, vagy el tudjuk hagyni a testünket, hogy ott öltsünk formát. Erre persze nem mindenki képes körülünk. Na meg amik oda honosak azoknak mindnek van asztrális formája. Az ottani testük. ?k meg ha akarnak és tudnak, meg tudnak itt is jelenni. Röviden és egyszer?en ennyi, de ha gondolod és lesz még id?d, akkor tovább is fogok magyarázni, csak nehogy ezt kezdd el mondani, amikor a prof. kérdez t?led valamit szilárdságtanból."
-"Hogy néz ki egy elementál? Hát a leveg?elementál az a kavargó köd vagy füst miatt részben látható emberszer? forma. Eléggé elnagyolt, de ez mindegyikre igaz. A földelementál olyan, mint mondjuk egy gólem, de mintha termésk?b?l készítették volna. Emberszer? elnagyolt szobor. A t?zelementál az vagy egy lángból formázott gyík, vagy egy lángból álló emberszer? alak, a vízelementál pedig kavargó zavaros formátlan víz. Megfelel, vagy mutassam is? Leveg?t például tudok mutatni, meg egy t?z is van a házban, a többire viszont vagy várnod kell, vagy Ottot kell megkérdezni. Nem tudom neki most milyenek vannak. Most viszont szerintem menjünk és vigyük be a csomagokat, miel?tt az összes fagyasztott kaja fölenged a csomagtartóban. Utána ha gondolod, megmutatom azt a bizonyos anomáliát, illetve többet is. Valami nagy mester építhette ezt a házat..."
Csapat riadó!
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Segítek a bepakolással, közben azon gondolkozom, hogy Erika leírásai még hasonlítanak is a szerepjáték könyvekben leírt elementál ábrázolásra. Ami azt illeti túlontúl hasonlítottak, lehet, hogy a 20. században is érezték a mágiát? Végülis mindegy, él?ben láthatok elementálokat, ez tök király. Bár fogalmam sincs mi az az anomália, kíváncsi leszek arra is.
- Egy elementált csak úgy be lehet fogni és meg lehet kötni, mint valami házi kedvencet? Erre kíváncsi leszek.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Boreas! Gyere ide!" kiált ki a szemerkél? es?be, te meg várod a nagy csodát, ami nem történik meg. Legalábbis úgy sejted, hogy nem történt semmi, amíg meg nem érzel egy enyhe fuvallatot. Valami olyasmit látsz, mint amilyen egy számítógépes játékban a láthatatlan ellenfél, valami enyhén torzítja a környezetet egy durván ember alakú területen, ami közeledik majd megáll nem messze a garázskaputól. Ha nem volna ilyen közel, észre sem vennéd igazán, a felh?s égen végképp nem, de a felh?tlenen sem.
-"Na ? Boreas, a légelementál. Boreasnak neveztem el, ami északi szelet jelent, vagy gyilkos szelet, ha tartjuk magunkat a mitológiához. Egyébként tényleg gyilkos. Ha valakit elnyel, viccesnek hagozhat ugyan, de az illet? megfullad. Mondjuk úgy képzeld el, hogy körülötted csak az a leveg? van amit ? irányít, tehát neked nem jut bel?le. Boreas-t egyébként azért neveztem el így, mert ha jobban megnézed, kicsit emlékeztet arra a köpenyes öregemberre ahogy a faragványokon ábrázolják a fagyos északi szelet. Na? Tetszik?"
-"Egyébként nem úgy kötöd meg, mint egy állatot. Egy légelementált maximum bezárhatsz egy nyomástartó tartályba, de attól még nem fog segíteni, ha kiengeded akkor sem. Erre rituálék szolgálnak, mind a hívásra, mind a megkötésre. Azok segítségével állapodsz meg ezzel a lénnyel, hogy mennyi szolgálatot teljesít neked. Alapból egyébként asztrálisan jelennek meg, ezért nem történt semmi, de az idéz? megkérheti ?ket, hogy jelenjenek meg a fizikai síkon. Röviden ennyi, ha majd befejeztük a matekot, ha gondolod hosszabban is magyarázok néhány összefüggést." Ezután Erika int egyet, mire az alak elt?nik.
-"Most épp vár, de ha itt tartom magam mellett, akkor egy napi készenlét is szolgálatnak számít. Kivéve ha azt kérem t?le, hogy figyeljen erre a helyre. Gyakorlatilag ide kötném egy évre. Gondolom ezek a dolgok valahonnan a legendákból ismer?sek neked, nem?"
-"Gyere, vigyük be ezt a sok holmit, amíg érdemes." zárja be távirányítóval a garázskaput, miközben már nyitja is a csomagtartót. Nem sokkal kés?bb fejenként három jól megtömött bevásárlószatyorral tántorogtok a konyha felé.
-"Akkor megmutatok egy-két furcsaságot is, de majd tapasztalni is fogod, ha elég id?t töltesz itt. " rakja le Erika gyorsan a szatyrokat a konyhapultra. "Csak gyere utánam."
Az els? ilyen furcsaság az a második emeleti olvasószobába vezet? folyosó, amit megmutat. Kinyitja az ajtókat és egy másik folyosón visszajön, majd ahogy újból végighaladtok az el?bbi folyosón úgy vágódik be az összes ajtó mögöttetek.
-"Na ez az egyik, bár szerintem nem mágikus természet? a dolog, pont ezért mutattam meg neked is. Otto szerint meg az, de szerintem csak azért mondja, mert én azt mondtam, hogy nem az. De egyébként lehetne az is, ha találnék erre utaló egyértelm? jeleket, de az egész háznak igen furcsa az asztrális háttere." magyaráz neked Erika, miközben elsétáltok az olvasószobáig.
-"A másik az a kis kiszögellés, amolyan féltorony." mutat az t?led balra lév? távolabbi sarok felé, ahol tényleg egy kis kiszögellés, egy falhoz tapasztott féltorony van, egy asztallal és egy kényelmes bársonyfotellel berendezve.
-"Ha megnézed kintr?l, vagy ha megpróbálsz beleérezni, hogy hol lehetsz, akkor elvileg a ház sarkát kellene lásd, amikor kinézel az ablakon. De ha most kinézel, akkor csak az elüls? részt nem fogod látni, ellenben a garázskaputól a hátsókertig tökéletesen ellátsz. Egyébként se a könyvtár, se ez a szoba nem így m?ködik, ha a mellette lév? ablakon nézel ki, akkor már azt látod amit látnod kellene. Ha engem kérdezel, egyébként ez biztos egy építészeti trükk meg egy érzékcsalódás. Valami furcsa oknál fogva Otto pont ellentétes véleményen van." csóválja meg a fejét Erika mosolyogva. "Érdekes dolgok, s?t mágikusnak hatnak, de szerintem mégsem azok. Egyébként ugyanez a hatás a harmadik emeleti kistoronnyal is. Ha jól tudom valaki meg is szédült t?le és kiesett onnan valamikor régen. "
Csapat riadó!
- Tök men? egy ilyen elementál, meg ezek szerint er?s is, ha veled van, nem kell villámokat szórnod. Bele se merek gondolni hányféle képpen tudnál megölni... <ezt úgy viccel?d? hangnemben>
De azért belegondolok, hogy egy varázslóval se szívesen húznék ujjat, mert ezekre még fegyvertartási engedély se kell és hatásosabbak...
- Furcsa, gondolom a faustus ház is tele van ilyen építészeti megoldásokkal csak a hatás kedvéért. De jó tudni, hogy ezek vannak, így legalább nem fogok aggódó képpel berontani a szobádba az éjszaka közepén, hogy "Asszem az egyik szellemed engem követ..." vagy hasonló idétlenséggel. De így már egyre jobban tetszik ez a ház, milyen szerepjáték partyt lehetne itt rendezni... <vigyorogva>
Közben bele se gondolok, hogy Erikánál a szerepjáték az nem biztos, hogy az általam gondolt értelmezésben jelenik meg, hanem lehet, hogy valami hálószobai játékként, de remélem nem értette félre.
- Köszi, hogy megmutogattad ezeket, ebben a kellemes kis okkult hangulatban még feelingesebb lesz végigjárni a boltokat Ottonak ma éjszaka. Megvan az az el?nyöm, hogy három óra alvás elég, hála egy ügyes kis beültetésnek, szóval van id?m és még friss is leszek a holnapi matek alatt.
Jóéjszakát kívánva elbúcsúzok Erikától és irány a szobám, Matrix kapcsolaton keresztül megnézem az úgynevezett könyvesboltok listáját, majd megyek a garázsba, úgy döntöttem bérbe veszem Otto kocsiját. Els? úti célom Kathy teaboltja, erre vagyok a legkíváncsibb.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"A Faustus az szimpla ház, semmi ilyen trükk nincs benne. Évekig fájt erre a házra a foguk, persze hiába, pont ezekért a megoldásokért és persze a veszett hírnévért. Szóval jobb ha nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy ilyen remek helyet fogtunk ki. Igazából Weldonnak egy hete még említettem is, hogy ha gondolja, beköltözhetnek, de akkor ?k onnantól a Keisinger ház tagjai. Persze ott hagyott, ahogy számítottam." nevet egyet Erika a dolgon. Persze téged ezzel nem rázott volna le, hisz most is itt vagy és gyakorlatilag a ház tagja is lettél...
-"Hát, ha hajnal kett?kor fölversz egy ilyennel, mondjuk vizsgaid?szakban, akkor biztos, hogy Boreast fogom megkérni, hogy tegyen ki a szobából és némítson el, vagy nem tudom. Biztosan nem díjaztam volna túlságosan. Elég ébren alszom alapból is, amikor a ház egy nagyot nyikordul vagy reccsen, ami elég gyakori, akkor magamtól is fölijedek, nem kell ahhoz rémülten az ajtómon dörömbölni... Habár, elképzeltem a helyzetet..." mosolyog a dolgon egy nagyot. "Igen, a bátor lovag, aki mindenképp azt szeretné elérni, hogy én legyek a szíve hölgye, barnás szín? alsónadrágban dörömböl halálra rémülten az ajtómon hajnal kett?kor..." ecseteli kicsit csipkel?dve a helyzetet, de látszik, hogy viccnek szánja, különben nem vigyorogna így. Talán válasz lehet ez a félreértett szerepjátékokra, mert azokkal kapcsolatban nem mond semmit.
-"Nem mondod, hogy most akarsz még nekiállni begy?jteni azokat a könyveket?! A nagyobb boltok, meg a kisebbek legtöbbje ilyenkor már mind be vannak zárva, az a kevés meg ami nyitva van... Szerintem vigyél magaddal legalább egy pisztolyt, vagy valami hasonlót, miel?tt valamelyik sarkon kiütnek egy sunyi varázslattal és meztelenül ébredsz a campus közepén, vagy valami szemétdombon. Szerintem inkább reggel menj, vagy mondjuk holnap délután, de ha gondolod akár veled is mehetek."
Bár jól esik, hogy Erika aggódik érted, inkább elhárítod az ajánlatot, különben még a végén nem lesz meg az a tea sosem, nem beszélve a könyvekr?l. Igaz Erika részben igazat mondott, néhány kisebb bolt viszont még nyitva van és részben ugyanazt a környéket kell bejárnod a könyvekért, mint majd holnap a teafüvekért, vagy ma a receptért, tehát pont útba esik. Gyorsan kikeresed az Enlai Teaboltot, ami szerencsédre nonstop jelleg?, így most is nyitva van és már föl is készülsz a nagy memorizálásra. Mondjuk jó kérdés, hogy milyen indokkal fogsz ilyesmit kérni, amikor nem is vagy mágus, se sámán, csak közönséges halandó, elvileg err?l nem is kellene tudnod, hisz még Kathynek sem lett volna szabad... Ezen töröd a fejed, miközben lemész a garázsba megnézni, hogy miféle járgány jutott Ottonak.
Elképedsz amikor benézel az egyik ponyva alá és kisebb monster truck szer? képz?dményt, vagy legalábbis annak az elcseszett, inkább babakocsira emlékeztet? változatát látod meg alatta. Hálát adsz magadban az égnek, hogy ez le van takarva, tehát nem ezt a bármelyik sarkon szétesik jelleg?t kell elvinned. Mondjuk ahogy kinéz, sejted, hogy azt nem lopná el még egy agyhalott troll sem... Ami viszont neked jut, bizony, benne a kulcs, el?l meg föl van nyitva a teteje, az maga a borzalom. Ez egy remek, biztonságos Volkswagen Elektro volt, addig amíg Otto ki nem élte rajta kreatív hajlamait ["ha már sz*r a verda, legyen stílusos"]. A járgány ingázóknak kitalált háromkerek? autó, lassú, biztonságos, akkor lehet összetörni ha átmegy rajta egy tank. Ezt viszont majdnem limóvá nyújtották, az ajtók elt?ntek, viszont a tet? darabjai hajthatók föl, mint egy vadászgép pilótafülkéjén. Belül is ilyen jelleg?, teli van elektronikus ketyerékkel, csak épp a lényeg hiányzik bel?le: a kormány. Benézel, de botkormányt sem találsz, magyarul ez a járgány csak robotpilóta segítségével közlekedik. Reméled, van benne katapult is, mert ha valaki olyat veszel észre aki téged ismer, szívesen igénybe vennéd ezt a lehet?séget, a verda ugyanis nem túl harmonikus keveréke a vadászgépnek, a motorcsónaknak, az oldalkocsinak és a triciklinek... Ránézni is horror, te viszont úgy néz ki ezzel leszel kénytelen bejárni Bostont éjszaka. A röhögést?l könnyez? b?nöz?t még nem láttál, se olyan autótolvajt, aki bevizel az ellopni kívánt járgány láttán, most viszont valószín?leg fogsz...
Csapat riadó!
Leparkolok Otto kocsijaval a bolt elott es epp olyan hatarozottsaggal megyek be, mint aki tudja mit akar, de sosem jart meg itt.
Megyek egybol az eladohoz: -Jo estet, tudna nekem segiteni? Nagyon rosszul all a szenam es kellene valami nagyot villantanom a tanarnak, nem tudja hol tudom beszerezni ezeket a konyveket? (felsorolom az Otto altal kert konyveket)
Szamitok a nemleges valaszra, mert ez egy tea bolt. De legalabb az idiota diak alca megvan, egybol ertheto, hogy mert allok rosszul. Mikor fel is hivjak a figyelmem ra, hogy eleve rossz helyen jarok:
- Bocsanat, tenyleg. De itt sem vagyok olyan rossz helyen, kellene valami tea is, ami segit koncentralni. Egyszer kaptam egyet egy saman ismerostol, az nagyon jo volt - (leirom Kathy teajanak pontos hatasat) - Ilyet esetleg nem tartanak?
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
M.A.G.U.S a fórumon
-
Egyéb MAGUS kalandok
- A tekercs
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

How to resolve AdBlock issue?